Sök och boka hotell i Paris

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Disneyland Paris


Nöjesparken Disneyland Paris invigdes 1992 och har sedan starten varit ett mycket attraktivt turistmål för i först hand barnfamiljer. Disneyland Paris, som alltså firar 15 årsjubileum år 2007, ligger något utanför den franska huvudstaden, närmare bestämt i i Marne-la-Vallée. Totalt finns här 47 stycken åkattraktioner. Disneyland Paris delas upp i två parken, Disneyland Park och Walt Disney Studios. Men Disneyland Paris är så mycket mer än bara karuseller. Här finns någonting för alla i familjen.

Disneyland Paris är i sin uppdelat i fem olika zoner. Dessa är Frontierland, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland och Main Street U.S.A. När man besöker Frontierland får man en smak av hur Amerika kunde se ut på 1800-talet. Här finns också en stor berg- och dalbana.

På Adventureland är chansen stor att man får stifta bekantskap med några pirater. Här finns också en berg- och dalbana. Den zon med mest attraktioner är Fantasyland. Main Street USA är byggd så att den ska likna en amerikansk stad på 1920-talet. Här finns bland annat många affärer. Om du besöker Main Street USA så ska du inte missa chansen att få åka häst- och vagn längs med huvudgatan. I Discoveryland hittar du berg- och dalbanan Space Mountain: Mission 2.

Det finns sju olika hotell som ligger i anslutning till Disneyland Paris. Om man har tänkt att spendera mer än en dag på Disneyland Paris, kan det vara en god idé att boka in sig på någon av dessa hotell. Hotellen vid Disneyland Paris är i olika prisklasser. Således ska det finnas hotellrum som passar de flesta plånböcker och preferenser.

På Walt Disney Studios, den andra av de två parkerna på Disneyland Paris, får man vara med och se hur man gör film. Men den som är sugen på att åka karusell ska inte heller bli missnöjd. Här finns nämligen 14 åkattraktioner. Även Walt Disney Studios är uppdelad i olika zoner. Dessa är Frontlot, Backlot, Production Courtyard, Animation Courtyard och Toon Studio. I dessa zoner får du bland annat en inblick i hur man gör animerad film och specialeffekter.

Du kan boka din inträdesbiljett men också hotellrum direkt på hemsidan Disneylandparis. Var medveten om att det finns olika typer av inträdesbiljetter. Om du tänkt besöka Disneyland Paris under flera dagar så kan du tjäna på att köpa en biljett som räcker flera dagar, istället för att köpa en ny varje dag. På sajten kan du också hitta information om specialerbjudanden. Vidare hittar du information om öppettider på Disneyland Paris. Överhuvudtaget är sajten att rekommendera då Disneyland Paris är ett mycket stort område. Har man tänkt stanna endast en dag så är det bra om man planerar in lite på förhand vad man vill besöka. Kom också ihåg att du inte är ensam på Disneyland Paris. Köer kan förekomma och det ska man ha med i sin tidsplanering.