Sök och boka hotell i Paris

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Flygplats Paris


Det finns tre stycken flygplatser runt Paris som trafikeras av reguljär trafik. Dessa är Aéroport d’Orly, Charles de Gaulle International Airport och Aéroport de Paris Beauvais Tillé. Det finns dock en fjärde flygplatsen utan för Paris, Le Bourget, men den används bara för flyguppvisningar och Paris Air Show.

Aéroport d’Orly, som ligger i de södra förorterna, 14 kilometer från huvudstaden, var tidigare Paris internationella flygplats. Flygplatsen trafikeras bland annat av bolagen AirFrance och EasyJet. Det finns flera sätt att ta sig från Aéroport d’Orly in till Paris. Du kan åka flygbuss, ta en taxi eller hyra bil.

Idag är det Charles de Gaulle International Airport som är Paris internationella flygplats. Den kallas i folkmun för Roissy. Charles de Gaulle International Airport är Frankrikes största flygplats och ligger ungefär 25 kilometer norr om Paris. Men på grund av den täta trafiken kan det ta ungefär en timme att ta sig in till stan. Det finns flera sätt med vilka man kan ta sig från Charles de Gaulle International Airport in till Paris. Du kan välja mellan att åka flygbuss, ta en taxi eller hyra en bil. Det finns flera olika bussbolag som åker mellan flygplatsen och staden.

Aéroport de Paris Beauvais Tillé ligger 75 kilometer utanför Paris och flygplatsen används av charter- och lågprisflyg. Flyger du med Ryanair eller Sterling så landar du på Aéroport de Paris Beauvais Tillé. En fördel med Aéroport de Paris Beauvais Tillé jämfört med Charles de Gaulle International Airport är att det tar tämligen kort tid att hämta ut en hyrbil. Från att du landat på Aéroport de Paris Beauvais Tillé tar det ungefär två timmar innan du är inne i Paris. Du kan välja mellan att åka buss, hyra bil eller åka taxi. Att åka taxi från Aéroport de Paris Beauvais Tillé hela vägen in till Paris är dock tämligen dyrt.

Kom ihåg att det kan ta ganska lång tid från det att man landet tills man kan lämna flygplatsen med sitt bagage. Räkna med väntetider på en dryg timme.