Sök och boka hotell i Paris

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Paris karta


Den franska huvudstaden Paris kan vid ett första möte tyckas gigantisk och oöverblickbar. Det bor 11 miljoner människor i Paris förorter och 2 miljoner i de centrala delarna. Paris är uppdelat i så kallade arrondissement. Ett arrondissement är en stadsdel. Generellt sätt kan man säga att ju längre nummer arrondissementet har desto mer i centrum ligger det. Om man ska åka taxi i Paris är det alltid bra att veta, inte bara vilken gata som hotellet eller vandrarhemmet ligger på, men också i vilket arrondissement.

När man turistar i Paris är det alltid bra om man är försedd med en karta. Det kan nämligen vara ganska lätt att gå vilse i den stora staden. Om du köper en vanlig reseguide som brukar den i regel vara försedd med en karta. Vidare kan det vara bra att ha en karta över Paris Metro. Den kan du ladda ner på sajten RATP. En bra interaktiv karta över Paris hittar du på sajten Flygresor. En bra idé är om man märker ut vissa kända byggnader lite extra tydligt på kartan. Därmed har man några punkter som gör att det blir lättare att navigera i Paris.

Ofta kan du få en karta över Paris i receptionen på hotellet eller vandrarhemmet. Om du tänkt att köpa en karta innan avresan till Paris så ska du alltid jämföra priset mellan några olika aktörer på marknaden. Kartor kan i vissa fall vara ganska dyra. Fundera på hur exklusiv karta du kan tänkas behöva. Det billigaste sättet att köpa kartor över Paris är ofta att göra det över Internet. Kontrollera dock så att din karta verkligen kommer att levereras hem till dig innan avresan. När du åker till Paris så ska du också se till att ha med dig en karta som är någorlunda aktuell. I synnerhet är det viktigt om du tänk ta bilen ner till Paris.