Sök och boka hotell i Paris

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Paris Restaurang


Maten är för många en mycket viktig del av vistelsen i Paris. I Paris vimlar det av lyxiga och spännande restauranger. Om man vill äta på någon av de mer kända krogarna i Paris kan det vara bra om man har lite framförhållning. Försök gärna att boka bord innan avresan.

Paris vilar stolt på sina gamla mattraditioner. En av de mest kända restaurangerna i Paris är La Tour D’Argent (15-17 Quai de la Tournelle). Här finns en helt underbar vinkällare. Restaurangen har funnits sedan slutet av 1500-talet och rätterna på menyn är klassiskt franska. Kom ihåg att man bör klä upp sig om man äta på La Tour D’Argent. Den exklusiva restaurangen L’Ambroisie (9 Place des Vosges) är också värd ett besök. Andra kända restauranger i Paris är Benoît (20 Rue St-Martin), Lapérouse (51 Quai des Grands Augustins) och Le Grand Véfour (17 Rue de Beaujolais).

Men matkulturen i Paris är så mycket mer än lyxiga restauranger. I Paris kan man få tag på många olika specialitéer. I Saint-Séverin-kvarteret kan du exempelvis äta mycket god grekisk mat. Vid Arts & Metiers och i Belleville hittar du många bra kinesiska och vietnamesiska restauranger. När sötsugen sätter in så ska du ta tillfället i akt att prova en crèpe. Crèpe är pannkaka som kan ha olika fyllningar.

Kom ihåg att Paris inte är smalmatens förlovade land. Hellre gott än nyttigt har länge varit något av en cementerad devis. Självklart går det dock att hitta restauranger i Paris som serverar nyttigare mat. En bra vegetarisk restaurang i Paris är Piccolo Teatro (6 rue Ecouffes). Att äta ute i Paris kan ibland uppfattas som dyrt. Men det är svårt att säga något generellt. Det går att hitta bra restauranger där man kan äta en god trerättersmeny för en billig penning, men också restauranger där notan för en kväll kan uppgå till flertalet tusenlappar.

En mycket mysig aktivitet när man är i Paris är att äta frukost på en restaurang. Här kan man få en lugn start på dagen med en dagstidning, en kaffe och en croissant. Fransmännen är inte kända som några stora frukostätare. Vidare äter de flesta fransmän middag något senare än vad vi gör i Sverige. Så om man vill anpassa sig till den franska kulturen så ska man boka på en restaurang först efter klocka 19.30 på kvällen. Även om dricks ingår i priset när d beställer en måltid på en fransk restaurang så är det vanligt att man ger servitören lite extra pengar.