Sök och boka hotell i Paris

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Paris shopping


Om man är intresserad av shopping kommer man inte bli besviken av utbudet i Paris. I Paris finns många trendiga butiker. Många som åker till Paris är intresserade av att shoppa kläder. När det kommer till mode så är Paris en av de världsledande städerna. Man skulle kunna gå så långt att man säger att shopping i Paris är en konstform i sig. Parisarna tar mycket allvarligt på mode. Alla de främsta designerna har butiker i Paris. Även om man inte alltid har råd att shoppa i de mer lyxigare butikerna så ska man komma ihåg att det inte kostar något att kika. I de dyra butikerna kan man få en inblick i det senast modet. Det går att shoppa i Paris även om man har en begränsad budget.

Två av de största varuhusen när det kommer till kläder är Printemps och Galeries Lafayette. Sedan finns det naturligtvis butiker som är utspridda över hela Paris. Men du hittar många butiker på bland annat rue de Grenelle, rue de Tournon , rue Bonaparte och Saint-Germain-des-Prés. Letar du efter mer exklusiva kläder hittar du dessa i butikerna kring rue François Ier, rue du Faubourg Saint-Honoré och avenue Montaigne.

I Paris finns det också många anrika gallerior. Några av dessa är Galerie Véro-Dodat, Passage Choiseul och Passage du Grand Cerf. En av de stora nöjena när man kommer till Frankrike och Paris är att handla mat. I matvaruaffärerna kan man hitta mycket intressant saker. Det finns en uppsjö av snabbköpsaffärer i Paris. Dessa typer av snabbköp har olika namn beroende på storlek, såsom superette, supermarché eller hypermarché. De vanligaste företagen är as Ed, Franprix, Leader Price ochMonoprix. I Paris finns också matmarknader. Några av dessa återfinns på Rue Mouffetard, 5e, Rue Lepic, 18e och Boulevard Grenelle,15e.

De flesta butikerna i Paris är stängda på söndagar. Men då har du å andra sidan chansen att utforska någon av stadens många loppmarknader. Om man har en begränsad budget så dessa perfekta platser att shoppa på. De bästa loppmarknaderna är vid Porte de Montreuil i det 20 arrondissementet och Porte de Clignancourt i det 18e.

Letar du efter böcker i Paris så är dessa i regel något dyrare, i synnerhet utländska böcker. Men du kan hitta billiga böcker som säljs längs med floden Seine. Vidare hittar du böcker på FNAC. Under ett besök i Paris bör du inte heller missa den anrika bokhandeln Shakespeare & Co.

Om man besöker Paris i januari eller juli så är det REA i butikerna. Du kan hitta kläder, skor och accessoarer för upp till halva priset. Då möjligheterna för shopping i Paris i de närmaste är obegränsade kan det vara en god idé att läsa på vart de olika butikerna är belägna innan avresan. Därmed kan man planera upp sin shopping. Du hittar också mycket information om butikerna i Paris på Internet.