Sök och boka hotell i Paris

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Paris väder


En av de många anledningarna till varför Paris är ett så populärt resmål är det behagliga klimatet. När det börjar bli kallt och grått i Sverige så kan det fortfarande vara mycket behagligt väder i den franska huvudstaden. Vissa kanske tycker att det kan bli lite för varmt i Paris under de heta sommarmånaderna. Men det finns ju onekligen mycket restauranger och parker att besöka för att ladda upp batterierna på nytt. Om man besöker Paris på hösten eller våren slås man ibland av att vädret kan vara tämligen nyckfullt. Den dag som inleds med strålande solsken kan under kvällen förbytas mot ihållande regn. Därför ska du se till att man med dig kläder för alla typer av väder när du åker till Paris. En god idé är att alltid vara försedd med ett paraply i väskan.

Om du spenderar flera dagar i Paris så ska du försöka att pricka in vissa aktiviteter under vackra dagar. Vill du åka upp i Eifeltornet så ska du göra det en molnfri dag, då utsikten är som bäst. Är det en regnig dag så kan ett besök på Louvren vara att rekommendera. På detta gigantiska konstmuseum kan man spendera flera dagar.

Det enklaste sättet att få information om vädret i Paris under de kommande dagarna är att kolla på Internet. Flera sajter erbjuder väderprognoser för Paris. En sådan sajt är Freemeteo. Här kan du hitta aktuell information om bland annat luftfuktighet, vindstyrkor och temperatur. Det finns också reseföretag som erbjuder liknande tjänster.

Medeltemperaturen i Paris under ett år ligger på 12 grader Celsius. I januari månad är dock medeltemperaturen 3grader Celsius. Medeltemperaturen för juli månad i Paris är 19 grader Celsius. Det händer dock att det är minusgrader i Paris under vintern. Ovanligt är inte heller att temperaturen ligger runt 30 grader Celsius under sommarmånaderna. När det är så pass varmt i Paris så ska man komma ihåg att ha mycket dricka med sig. Gör också gärna många pauser när ni flanerar på de parisiska gatorna.