Sök och boka hotell i Paris

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Paris


Få saker går upp mot en semestertripp till Paris. Den vackra franska huvudstaden lockar årligen till sig flertalet miljoner besöker från världen över. Turistattraktionerna är många i Paris. Samtidigt är känslan av att bara flanera runt på de pariska gatorna och kanske stanna till på någon bistro, värt en resa i sig. Tack vare de milda höstarna och vintrarna lämpar sig Paris utmärkt att besöka året om.

Den franska huvudstaden Paris ligger närmare än du kanske tror. Det tar endast ett par timmar med flyg innan du kan sätta ner fötterna på fransk mark. Det finns tre stycken flygplatser i Paris. Aéroport d’Orly ligger i de södra förorterna och Charles de Gaulle International Airport norr om staden. Aéroport de Paris Beauvais Tillé ligger drygt sju mil utanför Paris och används av charter- och lågprisflyg.

På grund av den korta resan så lämpar sig Paris perfekt för en weekend, men naturligtvis också för en längre vistelse. Du flygresor till Paris via exempelvis BIG Travel, SAS, Sterling, Last minute och Lufthansa. Ett gott råd är jämföra priset mellan några olika flygbolag. På det här sättet kan man faktiskt spara flera tusen kronor. Vill man komma billigt undan med flygbiljetten till Paris så ska man se till att vara ute i god tid med bokningen.

Är det första gången som du åker till Paris, så kan det vara en god idé att köpa en reseguide innan avresan. Detta eftersom Paris är en stad med otroligt många sevärdheter. Även om man inte gillar att planera in sin resa till Paris i detalj kan det vara bra att se ut några saker som besöka. En populär turistattraktion i Paris är slottet Versailles, beläget strax utanför staden. Vidare får man inte missa Eiffeltornet. Kom dock ihåg att avsätta lite extra tid för denna sevärdhet, i synnerhet om man vill åka upp i tornet. Köerna kan under vara relativt långa. Men när man väl kommit upp i tornet är utsikten över Paris magnifik.

För den konstintresserad är ett besök på Louvren ett måste. Det gigantiska museet rymmer bland annat tavlor av konstnärer som Rembrandt, Rubens, Titian och Poussin. På Louvren hänger också, kosthistoriens mest kända tavla, Mona Lisa av Leonardo da Vinci. Vidare får du heller inte missa paradgatan Champs-Élysées. Har finns mycket bra shoppingmöjligheter men också flera fina restauranger. Den franska huvudstaden är känd för det rika restaurangutbudet och den matintresserade kan välja och vraka mellan luxuösa gastronomiska upplevelser.

När man spatserar runt i Paris kan det vara skönt att slappna av i någon av stadens vackra parker. I Jardin du Luxembourg, i sjätte arrondissementet, finns det möjlighet att spela bland annat tennis och boule. Under ett besök i Paris ska man inte heller missa den botaniska trädgården Jardin des Plantes. Paris är också känt för sina vackra kyrkor. Notre-Dame de Paris och Sacré-Cœur är mycket populära turistattraktioner. Den litteraturintresserade bör också avsätta lite tid för ett besök på den anrika bokhandeln Shakespeare and Company.  Ett populärt mål för barnfamiljer är naturligtvis Disneyland, strax utanför huvudstaden.

Letar du efter aktuella evenemang i Paris, så hittar du information om dessa i bland annat  l’Officiel des Spectacles eller Pariscope. Det är alltid något spännande band som spelar eller någon intressant teater som är värd att besöka. Vet du att det är något som du inte vill missa under din vistelse i Paris kan det vara en god idé att boka biljetterna i förväg. Klassiska nattklubbar med spektakulära scenshower, som också kommit att bli stora turistattraktioner, är Folies Bergère, Le Lido och Moulin Rouge. Tack vare det väl utbyggda kollektivtrafiknätet är det tämligen lätt att ta sig mellan olika delar av staden. Metron har 14 linjer och 380 stationer.