Sök och boka hotell i Paris

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Resa Paris


En resa till Paris är en utmärkt idé om man vill unna sig något extra i vardagen. Få städer i världen har så mycket att erbjuda som Paris. Här finns underbara restauranger, lyxiga butiker, ett stort nöjesutbud men också mycket intressanta byggnader och museer.

Det enklaste sättet att ta sig till Paris är med flyg. Numera går det att billiga flygbiljetter. Det är flera bolag som konkurrerar om resenärerna. Du kan hitta flygbiljetter till Paris via exempelvis Lastminute, Sterling och Seat24. Många svenskar väljer att resa till Paris över en weekend. Detta eftersom det endast tar ett par timmar att nå den franska huvudstaden.

Du kan också åka med en bussresa till Paris. Det finns flera företag, däribland Ölvemarks Holiday, som anordnar bussresor till Paris. Självklart kan du också bila ner till Paris. Men för att man ska klara av den stundtals hetsiga trafikmiljön i den franska huvudstaden så bör man vara en relativt erfaren bilförare. Att ta bilen till Paris från, exempelvis södra Sverige, tar minst två dagar. Avståndet kan kanske inte tyckas vara så långt på kartan. Men faktum är att man, på vägen till Paris, utsätter sig för mycket körning som kan vara påfrestande. Trafiken i Holland och Belgien kan vara mycket tät. Vidare är det inte ovanligt med långa köer, i synnerhet under sommarmånaderna.

Eftersom det finns så mycket att se i Paris kan det vara en idé att på förhand bestämma sig för några saker som man absolut vill se. Många som reser till Paris väljer att besöka Eiffeltornet, Champs-Ellysées, Notre Dame och Louvren. Populära destinationer under en vistelse i Paris är också slottet Versailles och Disneyland Paris. Bägge dessa attraktioner är dock belägna en bit utanför staden. Kom således ihåg att, framför allt Disneyland Paris, kräver minst en hel dags besök.

För den som letar efter logi under sin resa i Paris finns det flera olika alternativ. Då Paris är stad som årligen uppskattningsvis besöks av runt 30 miljoner turister så finns det därför ett mycket bra utbud av hotellrum i Paris. Det finns flera sajter på Internet där du kan boka ditt hotell. Hotels Paris och FHR är två sådana sajter. Vidare finns det många bra vandrarhem i Paris. Mer information om dessa hittar du på sajten FUAJ. Om du tänkt att stanna i Paris under ett längre tag så kan du hyra en semesterlägenhet. Information om semesterlägenheter i Paris hittar du bland annat på sajten Second Casa.

En viktig del för många under en resa till Paris är att ta del av det genuint franska köket. I Paris finns några av världens bästa restauranger, däribland La Tour D’Argent (15-17 Quai de la Tournelle). Men det går naturligtvis att hitta bra restauranger i Paris som är betydligt billigare än så. Restaurangpriserna i Paris kan dock uppfattas som ganska höga.

Ett bra sätt att förbereda sig inför en resa till Paris är att köpa en guidebok med karta. Det är ganska enkelt att ta sig runt i Paris tack vare det väl utbyggda kollektivtrafiknätet. Om du vill veta vad som händer i stan under din vistelse kan du köpa l’Officiel des Spectacles.