Sök och boka hotell i Paris

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Semester i Paris


Paris är det perfekta resmålet att förlägga semestern till. Den franska huvudstaden kan erbjuda mycket inom flera olika fält däribland, mode, kultur, konst, arkitektur och gastronomi. En semester i Paris behöver inte bli särskilt dyr. Det går relativt enkelt att få tag på billiga flygbiljetter, i synnerhet om man bokar en tid i förväg. Då det går att komma till Paris på bara några timmar så lämpar sig resmålet perfekt även för en weekend.

Om det är första gången man ska åka till Paris, så kan det vara bra att vara försedd med en reseguide och en karta. En bra idé är också om man på förhand bestämmer några saker som man vill besöka under vistelsen i Paris. Då turistströmmen till Paris är mycket stor under hela året, så finns det väldigt många hotell, i olika prisklasser, att välja mellan.

Paris kryllar av sevärdheter, däribland Eifeltornet, Louvren, Champs-Élysées, Notre-Dame de Paris och Sacré-Cœur. Om man tänkt att turista i Paris under flera dagar så kan man för enkelhetens skull välja ut ett område för varje dag. När man talar om Paris så hör man ofta ordet arrondissement. Arrondissement betyder stadsdel och i Paris finns det totalt 20 stycken. Alla har sina egna rådhus. Till vissa attraktioner, såsom Eifeltornet, så kan det ibland förekomma viss köbildningen. Ta med detta i beräkningen när du gör upp dina planer.

Under sommarmånaderna kan det vara tämligen hett. Om man vandrar runt på de parisiska gator så ska man därför se till att alltid ha med sig något att dricka. Vissa områden i Paris förekommer det en del ficktjuvar. Försök att inte bara runt på alltför mycket kontanter. Se också till att ha telefonnumret till ditt kreditkortsföretag, nära till hands, så du kan spärra ditt kort om det kommer bort.

Blir du trött av att vandra runt i den franska huvudstaden så kan du alltid slappna av i någon av de vackra parkerna. I synnerhet är trädgården Jardin du Luxembourg verkligen värd ett besök. En uppfriskande promenad i den härliga Boulogneskogen kan också verkligen rekommenderas. Vill man komma ut ur staden kan man också åka till slottet Versailles eller Disneyland Paris.

Kom också ihåg att en semester i Paris inte får fokusera alltför mycket kring att man hela tiden ska se berömda byggnader. En viktig del av en semester i Paris är att kunna slappna av på en bar eller restaurang, titta på folklivet och insupa atmosfären. Det är verkligen något alldeles speciellt med Paris och den känsla som finns i staden. Om man flänger runt mellan museer och butiker finns det en risk att man missar just detta.

Det finns ingen tidsskillnad mellan Paris och Sverige och landsnumret till Frankrike är 00 33. Ditt kreditkort kommer att accepteras i de flesta fall. Det kan dock vara bra att ha lite kontanter på sig om man ska betala mindre saker. Även om fransmännen i regel är sämre än svenskar på att tala engelska så går det oftast att göra sig förstådd på engelska i Paris. Men fransmännen gillar i regel när turisten försöker prata lite franska.